Joop

 

In dit nummer van Pharma Selecta treft u het laatste artikel van ons langst zittende redactielid aan. Alhoewel, zitten..? Joop van der Wal houdt niet zo van zitten. Als redactielid-van-het-eerste-uur liep hij, samen met een aantal andere enthousiaste apothekers, juist voorop met het ideaal om collega’s onafhankelijk en objectief te willen informeren over nieuwe geneesmiddelintroducties.

 

Joop doet dat op geheel eigen, originele en creatieve wijze. Naast inhoudelijke juistheid, heeft hij er in zijn gehele actieve periode als redacteur altijd op gehamerd dat een artikel vooral prettig leesbaar moest zijn. De beste woordgrapjes komen steevast van Joop en bij het redigeren weet hij iedere stroef lopende zin weer op gang te krijgen. Deze kwaliteiten maakten hem tot de ideale mentor van nieuwe redactieleden. Ook vele vernieuwingen die in de loop der jaren bij ons blad zijn doorgevoerd, alsmede verschillende redactionele experimentjes, vinden hun oorsprong in het creatieve brein van Joop. Graag zou hij nog eens een ouderwets 1 april-nummer volschrijven – een traditie waar we, omwille van onze geloofwaardigheid, al lang geleden afscheid van hebben genomen.

Joop beëindigt zijn actieve loopbaan als openbaar apotheker en vond dat het daarmee ook tijd was om te stoppen met zijn werkzaamheden voor Pharma Selecta. Ik ontkom er op deze plek bijna niet aan om deze column af te sluiten met een dooddoener die hij zo verafschuwt, maar ik weersta de verleiding. 

Joop, we hebben genoten van jouw gekke, creatieve en bloedserieuze bijdragen aan Pharma Selecta. We zullen het vast ook zonder jou kunnen, want we hebben veel geleerd van jouw bijzondere kwaliteiten. Maar dat betekent niet dat we je niet zullen missen. Namens de hele redactie en het bestuur hoop ik dat je ook na je pensionering nog heel lang een dikke rode neus naar de wereld mag trekken.

 

Jos Lüers, hoofdredacteur

 

maart 2015