Mijn eerste kennismaking met Pharma Selecta was het artikel over de nieuwe ACE-remmer Oneapril, merknaam Ikookace®. Nog onbekend met de traditie van weleer om jaarlijks een satirisch 1-april nummer uit te brengen, vond ik het maar een vreemd blaadje. Verder lezend, doorzag ik de grap. Het was tevens de eerste keer dat ik als jonge farmaceut in aanraking kwam met de term MeToo.

Ruim twintig jaar later staat de wereld in het teken van misbruik en is de hashtag MeToo trending topic. Slachtoffers laten van zich horen vanuit allerlei sectoren van de samenleving, waar mensen met macht in staat zijn deze te misbruiken. Kopstukken uit de film- en televisiewereld, de politiek en de sport liggen inmiddels onder vuur.
Zonder te stellen dat de ene MeToo de andere is, wil ook ik melding maken van een geval van misbruik. We weten wat de gevolgen kunnen zijn, wanneer zaken op verschillende manieren verstaan en uitgelegd worden, wanneer wat we zeggen op een totaal andere manier geïnterpreteerd wordt. En al helemaal kwalijk is het, als dit ongevraagd en zonder toestemming gebeurt. Afblijven allemaal en verzin iets nieuws! MeToo was van ons!

Jos Lüers, hoofdredacteur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS: klachten over bovenstaande column kunnen gemeld worden o.v.v. #nogsteedseenvreemdblaadje

november 2017