In mijn vorige hoofdredactioneel ben ik wat onaardig geweest over de jubileumuitgave van de KNMP. Onlangs bracht de postbode opnieuw een pakketje afkomstig van onze beroepsvereniging. Ditmaal bleek het verenigingsbudget nuttiger besteed.
Wellicht dacht u bij de ontvangst van de klapper met de weinig pakkende titel Aanbevelingen en samenvattingen voor de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg voor de Openbaar Apotheker: ‘Dat weet ik toch allemaal al?’ Klopt, maar u bent dan ook een goede apotheker. U kent vast ook wel collega’s – als u ze zo noemt – die het minder nauw nemen met de kwaliteit en professionaliteit van hun farmaceutisch handelen. En daarnaast is er de grote wereld buiten de deuren van de apotheek, waarin menigeen geen flauw idee heeft wat een apotheker doet. U spreekt ze vast weleens op verjaardagen en partijen. Juist voor déze mensen heeft de Wetenschappelijke Sectie Openbaar Apothekers deze klapper gemaakt. Een beetje old school zo’n multomapje? U weet natuurlijk dat alle richtlijnen al jaren op de website van de KNMP te vinden zijn, maar menig collega en andere belanghebbende… enfin, u begrijpt wel wat ik bedoel.

Het is te hopen dat dit boekwerkje bijdraagt aan een betere implementatie van onze professionele standaard en richtlijnen en meer bekendheid met de zorg die van de openbaar apotheker verwacht mag worden. Want gebeurt dat niet, dan kan het boek straks ook zomaar uit zijn.

Jos Lüers, hoofdredacteur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maart 2018