Apotheek.nl

De jaarwisseling is een moment om even stil te staan en terug te blikken. Welke hoogte- en dieptepunten hebben we beleefd? En wat gaat de tijd toch snel: het jaar is weer omgevlogen.
De lijst met dieptepunten in de apothekersbranche is onverminderd lang. De tekorten aan geneesmiddelen nemen toe, de krapte aan assistenten wordt steeds nijpender en de onzekerheid over de kwaliteit van met name merkloze medicatie uit lagelonenlanden groeit, met als absoluut dieptepunt de aanhoudende recalls van valsartan. Ook de invoering van de AVG zal door veel collega’s als een zwarte bladzijde in het jaarboek van 2018 worden gezien.
Leuker is het om te kijken naar de hoogtepunten van het voorbije jaar. Voor het imago van ons beroep is daarbij zeker de verkiezing van apotheek.nl tot beste website van het jaar 2018 in de categorie gezondheid het vermelden waard. Het winnen van deze publieksprijs maakt duidelijk dat er behoefte is aan begrijpelijke geneesmiddelinformatie en de online toegankelijkheid daarvan. We mogen er met z’n allen best trots op zijn dat onze patiënten de informatie van hun eigen vertrouwde apotheek zo goed waarderen. Deze website is weliswaar van onze beroepsvereniging, maar daarmee ook van ons allemaal.
Een dikke duim omhoog dus voor de KNMP-medewerkers en de collega-apothekers die apotheek.nl ontwikkelden en van content hebben voorzien.

Jos Lüers, hoofdredacteur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
december 2018