Groen

Wat is de lente toch een heerlijk jaargetijde. De natuur begint na een lange kale en kille periode opeens fris uit te lopen en alles kleurt weer groen. Alle energie wordt in verjonging en vernieuwing gestoken, waarvan de stam en de takken profiteren, zodat uiteindelijk een boom, struik of plant met een sterk gestel ontstaat, waar we met z’n allen vruchten van kunnen plukken.
Ook de farmacie kan gezien worden als een ecosysteem, waarin we gezamenlijk energie moeten steken om groene studenten op te leiden tot krachtige apothekers. Daar profiteert uiteindelijk de gehele branche van. Helaas zien we bij onze opleidingen nog regelmatig de solidariteit bij collega’s ontbreken om zich in te zetten in het tot wasdom brengen van nieuwe loten aan onze gezamenlijke stam. Coördinatoren moeten soms hemel en aarde bewegen om voor studenten, die staan te trappelen om zich te ontplooien, een geschikte stageplaats te regelen. Terwijl het zo waardevol kan zijn om de frisgroene blik van ons aanstormend talent eens kritisch over je organisatie te laten gaan.
Bij Pharma Selecta steken we maar wat graag energie in vergroening, omdat we weten dat dit zich dubbel en dwars terugbetaalt. De begeleiding van ApIOS is niet alleen leerzaam voor deze toekomstige specialisten, maar levert onze lezers interessante geneesmiddelinformatie op. En bij een deel van hen wordt het zaadje geplant dat het enthousiasme voor het schrijven doet groeien en uiteindelijk leidt tot versterking van onze redactie.
We zijn trots op de samenwerking met vijf frisse, nieuwe redactieleden: Diana, Thu, Timo, Waan en Laura. Vol vuur hebben zij zich op het schrijven van hun eerste hoofdartikel gestort dat in het afgelopen, huidige en in de komende nummers van Pharma Selecta te lezen is. Ik ben er zeker van dat dit een vruchtbare symbiose voor iedereen zal betekenen.

Jos Lüers, hoofdredacteu
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mei 2021