en dan nog iets

Al lid van PS-on Disk?

Wat is PS-on Disk

PS-on Disk is een uitgebreid databestand waarin samenvattingen opgenomen zijn van wetenschappelijke farmacotherapeutische artikelen. Het programma geeft u als apotheker snel toegang tot farmacotherapeutische informatie uit de meest vooraanstaande nationale, maar ook internationale medische tijdschriften. Deze tijdschriften worden door een vaste groep vrijwilligers (allen collega-apothekers) gescreend op relevante artikelen. Hiervan maken zij vervolgens een duidelijke samenvatting zonder waardeoordeel of commentaar. Inmiddels zijn bijna tienduizend referaten in onze databank opgenomen. We streven naar een integrale dekking van de volgende tijdschriften: Pharmaceutisch Weekblad, Pharma Selecta, Drugs, Geesmiddelenbulletin, Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, Huisarts en Wetenschap, The Lancet, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, Drugs and Therapeutic Bulletin en Ziekenhuisfarmacie (tot 1999). We pogen zo actueel mogelijk te zijn: iedere maand worden nieuwe referaten toegevoegd. Hoe werkt PS-on Disk

De database is te vinden op de KombiRom, in het menu Registers. Het bestand kan op verschillende manieren doorzocht worden: op trefwoord, op auteur, op tijdschrift en op verschijningsjaar. Behalve op elk criterium apart, kan ook gezocht worden op meerdere fronten tegelijk; dit kan door de optie "complexe zoekactie" te activeren. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op trefwoord en/of op auteur en/of op verschijningsjaar, maar ook op drie verschillende trefwoorden en bovendien kunt u per criterium kiezen voor "is wel" of voor "is niet".

Wat kost PS-on Disk

PS-on Disk is alleen toegankelijk voor abonnementshouders. De kosten voor een abonnement bedragen 90 euro per jaar en verder wordt als entree eenmalig eenzelfde bedrag gevraagd.

Wilt u ook lid worden, dan kunt u zich aanmelden via het formulier op de KombiRom, te vinden in het menu Diversen > KombiRom Faxformulieren > Betaalbestanden > Abonnement PS-on Disk.

 

Kortom: met PS-on Disk heeft u de beschikking over een uitgebreid, praktisch literatuurzoeksysteem en steunt u bovendien de activiteiten van Pharma Selecta!