De Nederlandse farmaceutische patiëntenzorg is al jarenlang wereldtop en ook onze samenwerking met voorschrijvers en ICT-ondersteuning zijn mondiaal onovertroffen. Tegen de wens van zorgverzekeraars en adviezen van dure Boston Consulting Groups in, beseffen wij als geen ander dat zorgverlening, net als voetbal, teamwork is en zoeken we de samenwerking met elkaar en in de keten, in plaats van elkaar stuk te concurreren.
Groot verschil tussen Oranje en de apothekers is de bekendheid van het grote publiek hiermee. Waar de voetballers hun prestaties neerzetten in volle stadions, voor het oog van vele camera's en becommentarieerd door ervaren deskundigen, doet de apotheker zijn best voor de individuele patiënt, die meestal volstrekt geen sjoege heeft van wat hij slikt en wat de apotheker daarvoor allemaal doet.
Het is al veel vaker gezegd: wij apothekers doen een hoop goed werk, maar we moeten het alleen beter onder de aandacht zien te brengen. Dus, wanneer u van plan bent de apotheek weer eens een verfbeurt te geven, overweeg dan eens oranje. Trek juichend uw shirt uit na elke geslaagde interventie en misschien kunnen we Jack van Gelder vragen als woordvoerder van de KNMP. Ik wens u goede contractbesprekingen voor uw wereldprestaties.

Jos Lüers, hoofdredacteur